Radiopratare

Sven Akadem

Någon som länge har varit inblandad inom radiobranschen, men som kanske inte är lika känd bland lyssnarna som t.ex. Kent Finell, är Sven Akadem. Han är inte en radiopratare på fulltid, utan han ser till att allting flyter friktionsfritt under sändningarna. Han är radiotekniker och ser till att alla tekniska detaljer funkar, men ibland har han även fått vikariera som radiopratare. Det har mest handlat om morgonpass med nyheter och musik.

Sven har många intressen förutom att stå i rampljuset som radiopratare och branschens bästa tekniker. Han tycker bland annat om att ta ut sin fru på fina middagar med vinprovning. Ett av favoritställena är Wasahof i Stockholm, en vinkällare i Vasastan som har funnits där i nästan 120 år. Utöver det så gillar han att spendera tid på den sociala humorsidan 9gag.com. Om han inte skummar runt på 9gag så gillar han att spela på nätcasinon. Han är välinsatt i industrin och har spelat i många år. Framför allt gillar han att spela på online slots och jämföra tekniska detaljer gällande skapandet av spelen. Det finns många sajter som tar upp ämnet men Slotsguide.org visar hur mycket det verkligen kan skilja.
Han är även väldigt insatt i social rättvisa, konspirationsteorier och självutveckling. Om han hade haft ett eget radioprogram så hade han tagit upp ämnen som den svenska välfärden som försvunnit, folkhemmet som slutat bry sig och hur våra skattepengar inte längre ger oss det vi skattar för.radioframat-se

Sven föddes tidigt på 80-talet en bit söder om Stockholm. Därför har han sett med egna ögon allting som har förändrats från år till år och decennium till decennium. Stockholm och Sverige är inte längre vad det vad i barndomens dagar.

När Sven var ung och växte upp söder om söder så samlades kvarterets alla barn på gården och lekte tillsammans. De spelade brännboll och fotboll och många andra sporter tillsammans. Våld och kriminalitet tillhörde en värld långt borta, väldigt olikt situationen idag.

På gymnasiet studerade han journalistik trots sitt stora intresse för teknik. Med den kombinationen blev Svens karriär ganska given. Direkt efter studenten fick han anställning på en radiostation och sedan dess har han bara klättrat uppför karriärstegen.

I framtiden är önskan att kunna starta en egen radiokanal, men med teknikens framgång har han också märkt att radio tappar i statur från år till år. Det är inte längre samma sak som det var i slutet av 90-talet t.ex. Idag är det knappt bilister som lyssnar längre. När han började på stationen så var antalet lyssnare mångfaldigt högre än det var några år in på det nya millenniet.

Men än så länge är han nöjd där han är och han kikar ofta på teknisk framgång och folks insättning till radio.