Radiopratare

Arbeta som resejournalist för radio

Om du lockas av att arbeta som skribent och samtidigt tycker om att resa mycket är yrket resejournalist något för dig. Här får du arbeta mycket med förberedelser och research. När du reser till olika mål i Sverige eller utomlands kan du behöva hitta bra ställen där du kan utföra intervjuer och hålla möten.

Du kan nu boka konferensrum i Malmö via Helio, där du får tillgång till en stor mängd mötesrum. Om du behöver intervjua en person i någon timme kan du boka ett mindre och mer skyddat mötesrum. Här går också att anordna föreläsningar, kurser och andra större event. Med tillgång till ett konferensrum i Malmö har du möjlighet att göra radiointervjuer i en lugn miljö, eller hålla övriga möten i jobbet.

Få jobb som resejournalist

Att börja med en karriär som resejournalist kan kännas svårt. Hur får man in en fot i dörren och skaffar sig uppdrag? Det är viktigt att börja med bra ansökningshandlingar, där du behöver inkludera ett personligt brev. Du kan också göra reportage på egen hand, där du gör egna intervjuer som du publicerar i en podd. Vem som helst idag starta poddradio idag. Om du gör intervjuer med spännande personer kan du skapa uppmärksamhet kring din journalistik.

För att bli resejournalist är det bra att ha ett genuint intresse för världen, då du kommer resa mycket och möta nya människor, kulturer och platser. Ett bra sätt att komma igång är att skaffa praktik som resejournalist, där du visar upp din tidigare portfolio. Då finns en möjlighet att du kan få anställning längre fram.