Radiopratare

Lyssna på historiens bästa radioprofiler i mobilen

Det är många som är tveksamma till om radion har en framtid. Internet, podcasts och möjligheten att inte bara lyssna på exakt vad man vill, utan också när man vill, gör det svårt att argumentera för radions fördelar. Vad som dock är enkelt att argumentera för, är radioprofilernas påverkan på samhället genom historien.

Med en modern prisvärd mobiltelefon kan du i dag ta del av både aktuella och historiska radioprogram. Du behöver inte ha den senaste, dyraste modellen för att ta del av det enorma utbud som finns på nätet i dag. Med en begagnad telefon får du allt du behöver för att gräva ned dig i radiohistoriens starkaste profiler och händelser.

Internationellt utbud direkt i mobilen

Vi har skrivit om primärt svenska radioprofiler tidigare, men fördelen med internet i mobilen är att du har hela världen tillgänglig. Du kan lyssna på Churchills ”We shall fight on the beaches”-tal från 1940 från andra världskriget.

Du kan gå tillbaka till Howards Sterns konflikt med FCC (Federal Communications Commission) på 90-talet då Stern fick böter på över 20 miljoner kronor. Det skapade debatt i hela USA huruvida tycke och smak var tillräckliga argument för att censurera och inskränka yttrandefriheten. För den som är intresserad av kända radioprofiler och händelser är det enklare än någonsin att hitta spännande material.