Okategoriserade

Kända radioprofiler

De allra flesta känner till några av Sveriges mest kända radioprofiler helt enkelt därför att en hel del av oss tycker om att lyssna på radio. Nu för tiden finns det så mycket underhållning att välja bland att det kan vara svårt att göra sig ett namn eller skaffa sig en karriär som radioprofil. Här kan du läsa mer om några kända svenska radioprofiler och hur de har lyckats tjäna pengar på sin hobby.

Laila Bagge

Den kanske mest lysande stjärnan inom radio just nu heter Laila Bagge och som de flesta känner till är hon en kvinna med många järn i elden. Många känner igen henne från Idol och Svenska Powerkvinnor. I Lailaland fick tittarna följa hennes liv och fick en inblick i hennes passion för inredning när hon renoverade ett nytt hem till familjen. Hennes unika stil genomsyrade bygget och den som vill kopiera hennes stil hittar bland annat vackra industriarmaturer hos lightofsweden.com. Som Laila själv nämner i sin serie är det viktigt med rätt belysning för att få till den rätta känslan i hemmet. Hon har sysslat med inredning under större delen av sitt vuxna liv, men även hel del med renoveringar. Med industriarmaturer kan du också skaffa dig rätt belysning i garage, arbetsrum, studio eller walk in closet. Laila började syssla med radio 2015 och i Rix Morronzoo radiopratar hon tillsammans med kollegan Roger Nordin sedan 2018.

Adam Alsing

Den 15 april 2020 tog covid-19 tv-personligheten och radioprataren Adam Alsings liv när han gick bort endast 51 år gammal. Inom radio gjorde han sig känd för bland annat Äntligen morgon på Mix Megapol, som han ledde mellan 2004 och 2011 tillsammans med kollegorna Gry Forsell och Anders Timell. Han arbetade också för Rix Morronzoo tillsammans med Markoolio och Brita Zackari 2013. 2019 gick Alsing över till NRJ och var programledare för det populära programmet NRJ Morgon fram tills han insjuknade och dog. Adam Alsing var också en populär programledare på TV där han bland annat ledde Big Brother under flera års tid. Många minns honom från dejtingprogrammet Tur i Kärlek på TV4 som började sändas 1991. Han är djupt saknad av både kollegor och fans.